domingo, 22 de enero de 2017

"Acoso en la red social (Ciberbully)"

Bona tarda! Durant les classes d’aquesta setmana hem estat veient una pel·lícula per conscienciar-nos sobre la seguretat que hem de tenir a les xarxes socials. La veritat es que m’ha agradat molt i m’ha fet posar-me a la pell de la protagonista. Aquí us deixo la breu sinopsis sobre l’argument i els errors que  la protagonista ha comès:

Sinopsis de la pel·lícula:

La Taylor és una adolescent que viu amb el seu germà i la seva mare. El dia del seu aniversari, la mare li regala un portàtil i ella decideix aventurar-se en el món virtual i crear-se un perfil a una xarxa social anomenada “Cliquester”. Tot va bé fins que el seu germà publica en el seu perfil sobre ella i, la resta d’usuaris, comença a comentar en la seva contra. Llavors, a la Taylor li arriba el missatge del James, un noi que sembla ser molt amable i comencen a mantenir contacte constantment. Però, com sempre es diu, mai has de confiar en un desconegut i es que, com fa el James, tothom pot trair-te i fer que fins i tot els teus amics, siguin còmplices d’un malson com el amomenat ciberbullying.

Que fa malament la protagonista?

Com es pot saber si has mirat la pel·lícula, la primera cosa que fa malament la Taylor és no protegir suficientment el seu compte posant, per exemple, una contrasenya difícil o el seu perfil privat. Per altra banda, no hauria d’haver acceptat parlar amb el James ja que no és una persona de confiança i com ja es sap, pot ser qualsevol amb ganes de fer mal. Quan el James comença a publicar coses incertes i ofensives sobre la Taylor, el primer que ella hauria d’haver fet  és bloquejar a aquella persona i dir-li tot a la seva mare o algú de confiança ja que un tema com aquest, pot acabar molt malament. La Taylor també va intentar venjar-se atacant a les persones que es ficaven amb ella i aquest, també és un altre error ja que l’únic que aconsegueixes és que et retornin l’insult.

Amb tot això, el que vull dir es que em de tenir molt de compte amb aquest amb el ciberbullying i que no ens ho hem de prendre com una cosa poc greu. Us recomano que mireu la pel·lícula. Fins aviat nois!

No hay comentarios:

Publicar un comentario